BalanceWear®

Balance vesten – Balance Wear®.

BalanceWear® er en kropsbåren vest, som er udarbejdet af Cindy Gibson Horn, neurologisk fysioterapeut fra USA. Cindy Gibson-Horn har igennem de sidste 15 år udarbejdet dette hjælpemiddel, i sit daglige arbejde med neurologiske patienter i USA, Californien.

Vesten giver ved et diskret vægtsystem, sensorisk information til nervesystemet, og derigennem påvirkes balanceevnen. Fleksible vægte placeres på vesten, med et velcro system. Vesten er nem at bærer og der findes to modeller – en med lændebælte – og en uden.

Typiske lidelser, hvor BalanceWear® kan hjælpe:

  • Multipel Sclerose
  • Ataxi
  • Parkinsons
  • Apopleksi
  • Neuropati
  • Ældre med balanceproblemer

Skodsborg Fysioterapi er som den første fysioterapiklinik indenfor Europa, certificeret I brugen af BalanceWear®. Af klinikkens 18 fysioterapeuter er 2 blevet certificeret og arbejder med patienter dagligt, som lider af balanceproblemer. Disse har allerede haft mange gode og positive resultater med disse patientgrupper.

Du kan ringe og bestille tid hos Line Linette Andersen og Jan Ove Myklebust, vores nuværende Balance Wear – terapeuter.

BalanceWear® er registreret i Hjælpemiddeldatabasen under “Sansestimulerende Beklædning” og har fået tildelt HMI-Nr.: 105401.

Ønsker du at vide mere om vesten og dette hjælpemiddel er du velkommen til at sende en mail til:

info@sfmedical.dk

link:

sfmedical.dk

balancewear.com

I den vedhæftede film ser vi Theresa. Hun fik Cerebrospinal Ataxi i 2002. Theresa kommer i kørestol, men hun er i stand til at gå korte strækninger med en person under armen. Hun lider meget af svimmelhed og er ikke i stand til at stå med samlede fødder, desuden har hun udtalt skanderet tale. I dag, med vesten, kan Theresa gå uden person støtte, hun kan gå på trapper, svimmelheden er blevet markant bedre, hun kan udføre ADL aktiviteter uden hjælp fra andre, hun kan stå med samlede fødder og hendes skanderede tale er mindre udtalt.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=WB-pnSxqjrM&feature=youtu.be

I vedhæftet film ser vi Belinda, en ung MS patient. Hendes umiddelbare udsagn var: ”Jeg har ikke tunge spændingsfølelser i kroppen mere”, ”Det bedste hjælpemiddel nogensinde. Jeg kan få min krop til mere end hvad jeg normalt ville kunne”:

Video: https://youtu.be/ZIwXBo8jmNI

Artikel i Metro Xpress: https://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/28386408